Loading...

Τελετή Αποφοίτησης Λυκείου Κολλεγίου Ανατόλια 2016

 

Θεσσαλονίκη, 18 Ιουλίου 2016


Τελετή Αποφοίτησης Λυκείου Κολλεγίου Ανατόλια 2016


Την ολοκλήρωση ενός σημαντικού κύκλου της ζωής τους γιόρτασαν οι τελειόφοιτοι και τελειόφοιτες του Κολλεγίου Ανατόλια σε μία βραδιά χαράς και συγκίνησης. Στη φετινή Τελετή Αποφοίτησης συμμετείχαν συνολικά 226 μαθητές από τα δύο Λύκεια και το Πρόγραμμα του Διεθνούς Απολυτηρίου (International Βaccalaureate  Diploma Programme).

Η βραδιά αυτή ήταν το επιστέγασμα μιας χρονιάς που χαρακτηρίστηκε από τις εξαιρετικές ακαδημαϊκές επιδόσεις των μαθητών και μαθητριών του σχολείου, τις πολύ υψηλές βαθμολογίες που συγκέντρωσαν και τις πρωτιές που πέτυχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις και τις εντυπωσιακές επιτυχίες τους στα Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Όπως κάθε χρόνο, τιμήθηκαν οι καλύτεροι μαθητές και εκείνοι που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους στην αγγλική γλώσσα, τις  εξωσχολικές δραστηριότητες και τον αθλητισμό. Τον αποχαιρετιστήριο λόγο προς τους συμμαθητές τους εκφώνησαν οι αριστούχοι Ελένη Μάνθου (1ο ΓΕΛ Κολλεγίου Ανατόλια), Μάρκος Μαρκάκης  (2ο ΓΕΛ Κολλεγίου Ανατόλια) και Δημήτρης Γκουλιμάρης (International Βaccalaureate  Diploma Programme Κολλεγίου Ανατόλια).

Η Τελετή Αποφοίτησης πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιουνίου 2016 με κεντρική ομιλήτρια την Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, Πρόεδρο της ActionAid Hellas, Πρόεδρο του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου στο Παρίσι και της ΜΚΟ “AFI – Action Finance Initiative”. Εκκινώντας από την πολύχρονη εμπειρία της στον χώρο του εθελοντισμού, η ομιλήτρια υπογράμμισε πως «τις λύσεις σήμερα τις βρίσκουν και τις υλοποιούν οι ίδιοι οι υπεύθυνοι πολίτες και όχι ο πολιτικός κόσμος με δράσεις πράξεις βασισμένες στη συνεργασία και όχι στον ανταγωνισμό». Σχετικά με την αξία του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς η κ. Μητσοτάκη ανέφερε πως «ο αλτρουισμός σήμερα δεν είναι επιλογή και πολυτέλεια, αλλά αναγκαιότητα. Αν θέλουμε να επιβιώσουμε όλοι μαζί πρέπει να έχουμε το θάρρος να το πούμε και την κρίση να το καταλάβουμε». Τέλος, απευθυνόμενη προς την τάξη του 2016 εξέφρασε την πεποίθηση ότι η νέα γενιά θα κάνει τον κόσμο καλύτερο και «θα γίνει μια γενιά καλύτερη από τη δική μας». 

 
 
Στιγμιότυπα από την Τελετή Αποφοίτησης του 2016.
 
O Πρόεδρος του Κολλεγίου Ανατόλια Δρ Πάνος Βλάχος.
 

Ο Αντιπρόεδρος Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Κολλεγίου Ανατόλια  Θοδωρής Φιλάρετος.

 

Η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, Πρόεδρος της ActionAid Hellas, Πρόεδρος του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου στο Παρίσι και της ΜΚΟ “AFI – Action Finance Initiative” ήταν η κεντρική ομιλήτρια της Τελετής Αποφοίτησης.

 

Από αριστερά

Ο Λεωνίδας  Ευαγγελίδης, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (Έφορος)  του Κολλεγίου Ανατόλια και  Πρέσβης ε.τ.. με τις αριστούχες τελειόφοιτες του 1ου Λυκείου του Κολλεγίου Ανατόλια Νίκη Λογιοτάτου, Αλεξάνδρα Αϊνατζόγλου, Ελένη Μάνθου, και τον Διευθυντή του 1ου Λυκείου Κυριάκο Αρβανίτη.

 

Ο Τζέκης Φλωρεντίν Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (Έφορος)  του Κολλεγίου Ανατόλια με τις αριστούχες τελειόφοιτες του 2ου Λυκείου του Κολλεγίου Ανατόλια Ελπινίκη Ρετζεπέρη και Μαρία – Ειρήνη Κρεβάικα, τον αριστούχο τελειόφοιτο Μάρκο Μαρκάκη και τη Διευθύντρια του 2ου Λυκείου Ιωάννα Τσιτσικλή.

 

Η Rebecca Fong, Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη με τους αριστούχους τελειόφοιτους του Προγράμματος Διεθνούς Απολυτηρίου (ΙΒ Diploma Programme) Ελένη Κούρου, Μανόλη Μακρυγιαννάκη, Δανάη Φλεβαράκη, Έλενα – Κλαίρη Περσώ και Δημήτρη Γκουλιμάρη, και τη Διευθύντρια του Προγράμματος Άννα Μπίλλη – Πετμεζά.

 

Ο Κωνσταντίνος Χατζηιωάννου, Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια με τους μαθητές που διακρίθηκαν στο μάθημα της Αγγλικής Γλώσσας Δανάη Φλεβαράκη, Μάρκο Μαρκάκη και Ελένη Μάνθου, και τη Renee Harlow, επικεφαλής του Τμήματος Αγγλικών του Κολλεγίου Ανατόλια.

 

Τελειόφοιτοι και τελειόφοιτες του Κολλεγίου Ανατόλια βραβεύονται για τη διακεκριμένη συμμετοχή τους σε εξωσχολικές δραστηριότητες. Από αριστερά:  Ειρήνη Σωσσίδη, Μαρία – Ελένη Γκογκίδη, Θεόδωρος Τζιβρανίδης, Ιωάννα Μαντζουρίδου – Ωνάση, Γιώργος Καραποστόλης, Ελισάβετ Γκλαβίνη, Δήμητρα Βαρβούτη, Μάρκος Μαρκάκης. Στη μέση διακρίνεται η Έλεν Προεστοπούλου, Διευθύντρια Σχολικών Δραστηριοτήτων του Κολλεγίου Ανατόλια και στα δεξιά Χρύσα Παντελίδη – Τσακπίνη, Πρόεδρος  του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Λυκείου και η Φύλλις Μπουγιουκλή-Αλεξανδρίδου, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Λυκείου που έκαναν τις απονομές.

 

Η Βερώνη Κάπα και ο Δημήτρης Μαυρίδης παραλαμβάνουν τα αθλητικά βραβεία από τον Στέλιο Καπνιά, Επικεφαλής του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και τη Βιβή Ιωνά, Α΄ Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Φίλων του Κολλεγίου Ανατόλια.     

 
 

Share